2013. március 7., csütörtök 12:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2013. március 7., csütörtök (OS) - Állami Vodafone?

    Sajtóhírek szerint az Orbán-kormány kétszázmillió euróért (nagyjából hatvanmilliárd forintért) vásárolná meg a Vodafone magyarországi vállalatát, illetve meghatározó részét. Felfoghatatlan, hogy a Fidesz-kormány által tönkretett országban, egy folyamatosan szegényedő társadalom feje felett, miért kell ilyen értelmetlenséget még csak pedzegetni is. Csak remélni tudjuk, hogy nem ment el a maradék józan esze Orbán Viktornak, és a hír csupán kacsa.

Most, mikor azt sem tudjuk, hány milliárd adóforintunkba került az MVM-mel elbukott negyedik mobiltenderes kaland, vagy amikor az E.ON vásárlásra költenének horribilis állami pénzeket, még tovább feszítené a Matolcsy-megszorításokkal amúgy is megnyomorított költségvetést a kormány.

Az MSZP határozott választ vár a kormánytól, igaz-e, hogy a Vodafone-ban tulajdonszerzést terveznek?

Kíváncsiak lennénk arra is, hogy ebbe a kormányzati hazárdjátékba Orbán be kívánja-e vonni Varga Mihályt, új gazdasági miniszterét, vagy saját hatáskörében ilyen felelőtlen?

Továbbá adjanak magyarázatot, miért ilyen kétes üzletekre kívánják elkölteni az állam pénzét ahelyett, hogy például a házak, lakások hőszigetelésére biztosítanának forrásokat!

Józsa István
frakcióvezető-helyettes

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.