2013. március 18., hétfő 20:14

A Születésház Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. március 18., hétfő (OS) - Az élet jó kezdete ("En god start i livet") nevű dán alapítvány rangos szakmai díjban részesítette dr. Geréb Ágnest a nő- és családközpontú természetes szülés terültén végzett munkájáért. A díj személyes átvételének egyedüli akadálya, hogy dr. Geréb Ágnest a hatóságok közel két és fél éve házi őrizetben tartják. A házi őrizet fenntartásáról a Fővárosi Törvényszék a napokban hoz döntést

    A dán alapítvány 1989 óta díjazza azoknak a szakembereknek a munkásságát, akik a gyermeket vállaló családokat a várandósság, a szülés és a gyermek első életéve során kiemelkedő módon segítik és támogatják. Geréb Ágnes kitüntetését azzal indokolják, hogy munkája során a család és a nő szempontja mindig központi szerepet töltött be, síkra szállt amellett, hogy az apák is jelen lehessenek a szülőszobákban, és sokat küzdött azért, hogy a nők maguk választhassák meg, mikor és miként kívánnak szülni. Mindemellett nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik a normál, élettani szülést támogató bábai gyakorlat terén. A díjátadásra 2013. júniusi 10-én Koppenhágában kerül sor.

További információk: Schmidt Erika, 70/6795461

    Kiadó: Születésház Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.