2013. március 19., kedd 10:07

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2013. március 19., kedd (OS) - 2013 - A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány Magyarországon elsőként 2013-ban indította el a megfélemlítés elleni programját, melynek célja a megfélemlítés megelőzése és megszüntetése az iskolákban, otthon, a munkahelyeken és a közéletben.

    Az Alapítvány az iskolákban folyó megfélemlítést egy fokozódó társadalmi problémának tekinti. Általános kimutatások szerint a 6–8. osztályosok legalább 20%-át, míg a 6–12. osztályosok több mint 28%-át éri valamilyen formájú megfélemlítés az iskolában. A megfélemlítés részét képezi az iskolai terrorizálás, a zsarnokoskodás, az erőszakoskodás, a kegyetlenkedés, a megalázás, a gyötrés, a zaklatás, a szekálás, a szívatás, a kötekedés, a csúfolás, a szándékos kiközösítés, és a mobil technológiák fejlődésével arányosan növekvő cyber megfélemlítés. Az Alapítvány egyértelműnek tartja, hogy az iskolákban felvállalt szerepek és módszerek, úgymint a megfélemlítő, megfélemlített, szemlélő, buzdító, passzív- és aktív résztvevői szerepek, a felnőtt életbe átkerülnek, és később otthon, és a munkahelyen valamint a köz- vagy politikai életben fejtik ki romboló hatásukat. Az Alapítvány szükségesnek tartja ezen problémának a szervezett és intézményesített orvoslását, a civil szervezetek aktív és nélkülözhetetlen közreműködésével párhuzamosan. Az eseti megoldásokon kívül a program része, az A-B országos iskolai programok bevezetése, fórumok szervezése és előadások koordinálása. #Info: Sajtó 307413373 info@euprin.org
    
    Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.