2013. március 19., kedd 13:15

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2013. március 19., kedd (OS) - A fiatalokat megszólító kampány indul az online gyűlöletbeszéd ellen

    
Tegnap alakult meg az a bizottság, amely az Európa Tanács "Fiatalok az online gyűlöletbeszéd ellen" elnevezésű kampányát irányítja. A kampány hivatalosan az Antirasszista világnapon, március 21-én veszi kezdetét. A kampánybizottság alakuló ülését az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságért és sportügyekért felelős helyettes államtitkára, Kiss Norbert nyitotta meg.

A főként ifjúsági ügyekkel foglalkozó civil szervezetekből álló kampánybizottság elsődleges célja, hogy a fiatal generáció bevonásával hatékonyan lépjen fel az online gyűlöletbeszéd formájában megnyilvánuló rasszizmus és diszkrimináció ellen. A kampány felkészíti a fiatalokat és az ifjúsági szervezeteket arra, hogy felismerjék a gyűlöletkeltő jogsértéseket és megtanulják, hogy miként léphetnek fel ellenük.

Az online közösségi tér is a közösségé, ezért az interneten is érvényesülniük kell emberi jogoknak. Ezen filozófia mentén a kampánybizottság az érintettek és azok képviselőinek bevonásával dolgozza ki a kampány részletes elemeit.

Budapest, 2013. március 19.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.