2013. április 19., péntek 08:42

A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. április 19., péntek (OS) - Éhségsztrájk a Hősök terén a devizahitelesekért! A devizahiteles társadalom egyre inkább elviselhetetlen problémáira kívánja ráirányítani a figyelmet az a három magánszemély, akik 2013. április 16-a óta éhségsztrájkot folytat a Hősök terén. A demonstrációt kezdeményező Fodor Sándorhoz az elmúlt napokban további két személy csatlakozott, és az április 23-ig tervezett demonstrációt határozatlan ideig kívánják meghosszabbítani. A tiltakozók a devizahitelesek tragédiájára, a bankok uzsoratevékenységére kívánják felhívni a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmet, egyben azonnali pénzügyi, és kormányzati intézkedéseket követelnek a 3 millió embert közvetve érintő társadalmi probléma megoldása érdekében.

    A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége, mint az Otthonvédelmi Tanács csatlakozó szervezete kiáll az éhségsztrájkoló devizahitelesek mellett, valamint támogatja azokat a követeléseket, amelyeket az Otthonvédelmi Tanács, - melynek a MAREVOSZ is csatlakozó szervezete - "Civil összefogással 1 millió aláírást a devizahitelesekért" aláírásgyűjtő ívén megfogalmazott:
1., Követeljük a kilakoltatások időkorlát nélküli, azonnali leállítását, a már kilakoltatott családok helyzetének azonnali rendezését!
2., A felelős magyar állam, az állampolgárok érdekeit védje a pénzintézetek és energiaszolgáltatók érdekeivel szemben!
3., Azonnal állítsák le a deviza alapú hitelekből eredő összes végrehajtást, továbbá követeljük a teljes kártalanítását a kifosztott devizahiteleseknek!

    Kiadó: Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.