2013. május 8., szerda 13:42

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. május 8., szerda (OS) - Együttműködés az IVSZ és a Parlament illetékes bizottsága között

    A Parlament Informatikai és távközlési albizottságának kormánypárti és ellenzéki tagjai egyöntetűen támogatják az Informatikai, Telekommunikációs és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével kötendő stratégiai megállapodás megkötését.
Tegnapi ülésén a magyar információ- és kommunikációtechnológiai (IKT) ágazat aktuális helyzetéről tartott meghallgatást a Parlament Informatikai és távközlési albizottsága. A 7000 milliárdos ágazat a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, és Koszorús László albizottsági
elnök szerint megvan a politikai akarat az iparág kiemelt támogatására. Baja Ferenc alelnök javaslatát arról, hogy a Parlament illetékes bizottsága és az IVSZ között stratégiai együttműködés jöjjön létre, egyöntetűen támogatta az albizottság. Koszorús László kiemelkedőnek ítélte az IVSZ elmúlt 3 éves tevékenységét. Hozzátette, hogy rendszeres meghallgatást fognak tartani a jövőben.
Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke szerint a hazai IKT cégeknek a következő európai uniós költségvetési ciklusban GDP arányosan mintegy 600 milliárd forintnyi forráshoz kellene jutnia, vagyis nagyjából duplájához, mint az előző periódusban.



    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.