2013. május 21., kedd 15:22

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. május 21., kedd (OS) - Vona Gábor előadása a Lomonoszov Egyetemen

    A pártelnök szerint nem szabad feladni az országoknak saját történelmét és nemzeti értékeit, csak így lehet Európában gondolkodni. Oroszországnak az lenne a szerepe Vona Gábor szerint, hogy ellensúlyozza az amerikanizálódást. Elmondta, hogy az EU ígéretei csak hazugságok voltak, nagyobb szabadság nem lett, helyette elvették piacainkat, gyárainkat, üzemeinket, a polcokra pedig ócska nyugati termékek kerültek.
    Vona szerint Magyarországnak választania kell majd éveken belül, hogy az EU-val tart, csatlakozik a formálódó Eurázsiai Unióhoz, vagy független próbál maradni.
    Vona Gábor szerint a moszkvai út komoly áttörés, mert az orosz vezetők a Jobbikot partnernek tekintik, ez egyértelművé vált. Elmondták, hogy olvassák a pártról terjengő sajtóhíreket, de mivel ismerik a sajtó működését, nem ez alapján viszonyulnak hozzá. A lényeg számukra az, hogy a párt milyen külpolitikát folytat, a belpolitikánkba pedig nem avatkoznak bele. "Egyet megint léptünk előre " – írja a Jobbik elnöke.
    Jobbik Magyarországért Mozgalom
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.