2013. május 26., vasárnap 13:59

A Közép-Európai Club Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2013. május 26., vasárnap (OS) -

A Társadalmi Párbeszéd Fórum egyik legszínvonalasabb, vetített képekkel gazdagított előadását tartotta Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke. A nemzetgazdaságunk egyensúlyi helyzetének jelenéről és jövőbeni kilátásairól elmondott gondolatait európai- és világgazdasági összefüggésekbe helyezte, érzékeltetve a világgazdasági válság napjainkban is érzékelhető hatásait. Ennek a szekciónak három felkért hozzászólója volt, három különféle szemszögből közelítve az adott témakört. Radda István, a Panoráma Világklub Ausztriai Társklubjának elnöke a Magyarországot méltatlanul támadó nyugat-európai sajtót bírálta, Dr. Szalók Csilla, a Budapesti Gazdasági Főiskola tanszékvezető tanára az idegenforgalom nemzetgazdasági szerepéről, további lehetőségeiről beszélt. Lóránt Károly közgazdász, az ismert szakíró pedig az egymással vitázó gazdaságpolitikai iskolák gyakorlati megvalósulásában megnyilvánuló ellentmondásokat mutatta be. A rendkívül gazdag program összefoglalása Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a BGF tanára, c. nagykövet feladata volt. Megállapította, hogy a Fórum alapvető célját teljesítette, hiszen a felvetett, rendkívül szerteágazó témakörökben igazi párbeszéd zajlott. A KEP VI. Társadalmi Párbeszéd Fórumának gyakorlati példákkal illusztrált, színes zárszavát Prof. Dr. Horváth János, amerikai-magyar közgazdász, az Országgyűlés korelnöke mondta el.

Kiadó: Közép-Európai Club Egyesület