2013. május 31., péntek 10:54

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. május 31., péntek (OS) - A közétkeztetésben egyelőre nincs valódi egyeztetés. A VIMOSZ (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége) a sajtóban megjelent hírek alapján sajnálatát fejezi ki a közétkeztetéssel kapcsolatos kormányzat-szintű egyeztetések fejleményeivel kapcsolatban. Sajnálatos módon, talán megtévesztés eredményeként, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, legitim VIMOSZ helyett, egy bejegyzés alatt lévő, széleskörű bázist és szövetségi tapasztalatot nélkülöző szervezettel – Magyar Közétkeztetők Szövetségével – egyeztet, mindössze egy nappal annak alakuló közgyűlése után.

    Ők adják a magyarországi közétkeztetési forgalom több mint felét, évente 250 millió étkezésről gondoskodnak, 7000 alkalmazottnak biztosítanak munkát, és forgalmuk meghaladja a 40 milliárd forintot. Így a cégekben felhalmozódott szakmai ismeretek megkerülhetetlenek bármely népegészségügyi program sikeres végrehajtásához.
A VIMOSZ a közétkeztetés reformjával kapcsolatos EMMI-rendelettel kapcsolatban kilenc oldalban fogalmazta meg és küldte el javaslatait, illetve elkészítette a Közétkeztetés Zöld Könyvét is, mely dokumentumok jó alapot biztosítanak a következő lépések megtételéhez, a fejlődés irányába.

    Kiadó: Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.