2013. június 6., csütörtök 01:38

Az AQUILA Párt közleménye
    Budapest, 2013. június 6., csütörtök (OS) - Az AQP 2013. 06. 01-jén tartott budapesti lakossági fórumán az Elnök nagyvonalakban végigvette a programot. A jelenlévők kérdéseinek többsége a gazdálkodás és az oktatás témakörét feszegette. Az AQP programjának gazdasági javaslataiból, főleg az adózásra vonatkozó elképzelésünkből kivonatolunk:

    Az adókat hosszútávon csökkenteni és egységesíteni szeretnénk, akár vállalkozó, akár alkalmazott valaki. Programunk szerint; kb.±0,2-3,0 % adó eltéréssel, az országos bruttó átlagbérhez viszonyított 0,5x alatti összeget 5%-os adó terhelné. A 0,5-1,25x közötti összeget 15%-os, az 1,25x feletti összeget harmadik adókulcsos sávval, kb. 30-35 %-os adókulccsal adóztatatnánk meg. Azonban az adó alapja csökkenthető lenne...  azoknak, akik tartós munkahelyet teremtenek. A kedvezmény feltételei; mennyi időre, - főnek, - bejelentett adózó munkatársa van, és hol. Eszerint, mondhatjuk azt is, hogy nagyon hasznos, ösztönző lesz a felső kulcs visszatétele. Ha segítőkész, munkalehetőséget teremtő a vállalkozó vagy az alkalmazott, akkor ez a kulcs akár 10-15%-kal is mérsékelheti a felső sávot.
Az Elnök elmondta, azon 40% választóképesek köréből vár támogatókat, akik kiábrándultak, s eddig passzívak voltak. Az AQP - első körben - olyan ellenzék szeretne lenni, aki céljai és programjának elérése mellett a pártok közé békét hoz, kizárólag az ország lakosságának érdekit képviseli, megértésre és együttműködésre hangol.

    Kiadó: AQUILA Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.