2013. június 18., kedd 18:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2013. június 18., kedd (OS) -

    Demokratikus Koalíció: A Fidesz választási csalásra készül?
    Közlemény
    Közokirat-hamisítás miatt megrovásban részesült Kocsis Sándor, aki közreműködött abban, hogy a 2010-es önkormányzati választást megelőzően Abaújlak addigi 81 választópolgára mellé további 40-et jelentettek be, jelentősen befolyásolva így a választás végeredményét.
    A hírt önmagában az sem tenné érdekessé, hogy a megrovásban részesített nem más, mint Kocsis Máté józsefvárosi polgármesternek, a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapja. Az Úr megbüntethette "az atyák vétkét a fiakban, harmad- s negyedíziglen", a Demokratikus Koalíció azonban  úgy véli, Kocsis Máté tettei önmagukban is meg- és elítélhetőek, szükségtelen azokat az édesapja által elkövetettekkel súlyosbítani.
    A Józsefvárosi Önkormányzat Kommunikációs Irodája viszont közleményt adott ki az ügyben. Eszerint "Kocsis Sándor 67 éves, becsületes magyar állampolgár, aki soha nem állt bíróság előtt büntető ügyben". Ugyan miért lép föl a Józsefvárosi Önkormányzat Kocsis Sándor, abaújlaki polgár védelmében? És ha már, akkor miért ilyen átlátszó kommunikációs trükkel teszi? A  kormánnyal közismerten bensőséges viszonyt ápoló ügyészség tényleg nem állította ugyan bíróság elé Kocsist, a megrovó határozat azonban megállapítja, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapja választási csalásban működött közre.
    Csak nem arról kell elterelni a gyanút, hogy a jövő évi választáson ugyanez a kormánypárt egészétől
sem áll távol?

    DK sajtóiroda
    
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.