2013. június 21., péntek 15:44

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2013. június 21., péntek (OS) - A katasztrófavédelmi informatikai rendszerek döntéstámogató szerepének és biztonságának növelése

    Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében valósul meg az a projekt, amelynek célja a katasztrófavédelem informatikai és térinformatikai rendszerének fejlesztése és egységesítése, az elavult eszközök és technológiák kiváltása, a döntési képesség javítása, a katasztrófavédelmi reagálás gyorsítása.
    A projekt fő elemei: a szerverkonszolidáció mellett a katasztrófavédelmi igazgatóságok szervere működésének erősítése szünetmentesítéssel és klimatizálással, továbbá fix és mobil vezetési pontok és egységes térinformatikai rendszer kialakítása, valamint a kapcsolódó speciális fejlesztések.
    A projekt eredményeképpen komplex térinformatikai rendszer épül fel, emellett sok más mellett javul a megyei központok áthidaló képessége egy esetleges áramszünet esetén.
    A fejlesztés eredménye az is, hogy katasztrófák során a vezetésért és irányításért felelős személyek döntéséhez szükséges információk áramlása felgyorsul, ami növeli a lakosság élet- és vagyonbiztonságát.
    A fejlesztések Magyarország lakosságának biztonságát növelik.


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.