2013. június 27., csütörtök 15:26

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. június 27., csütörtök (OS) - 18 Dél-dunántúli önkormányzat csatlakozott a Polgármesterek Szövetségéhez és vállalta egyúttal, hogy egy éven belül elkészíti a település Fenntartható Energia Akciótervét.

    Dél-dunántúli önkormányzatok energetikai fejlesztéseit támogatja a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az Energiaklub közös rendezvényével, melyre 2013. június 25-én került sor Pécsett.

Kevesek számára ismert, hogy 2014-2020 között egyes önkormányzati energetikai fejlesztési források igénybevételét feltételekhez köti az Unió. Ilyen feltétel az Európai Bizottság által kezdeményezett Polgármesterek Szövetségéhez való csatlakozás is, amelynek Európában ugyan már több mint 4,700 tagja van, Magyarországról eddig csak 19 település csatlakozott. A szövetség tagjai vállalják, hogy 2020-ra legalább 20%-kal csökkentik szén-dioxid kibocsátásukat, elősegítve az uniós éghajlatvédelmi célok elérését.

A rendezvény során Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere mellett Tab, Alsómocsolád, Bikal, Egyházaskozár, Gödre, Hosszúhetény, Magyarszék, Mindszentgodisa és Szászvár polgármesterei írták alá a csatlakozási dokumentumot. További nyolc önkormányzat az elkövetkezendő hetekben csatlakozik a Szövetséghez, közel megduplázva ezáltal a magyarországi tagok számát.

A rendezvényt és az akciótervek kidolgozását a DDRFÜ által vezetett MANERGY projekt (CENTRAL EUROPE program), valamint az Energiaklub által menedzselt "100% Megújuló Energia Települések" projekt (Intelligent Energy Europe program) közösen finanszírozta.

    Kiadó: Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.