2013. július 2., kedd 18:54

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2013. július 2., kedd (OS) - A politikának és a diplomáciának nincs és nem is lehet külön erkölcse, hiszen a nemzetközi jog tiszteletben tartásában áll az egész gondolatszabadság, sajtószabadság, az egész modern haladás, műveltség és kultúra.

    A reális zöldek szerint a keddi, budapesti magyar-szlovák kormány-csúcstalálkozón Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a nemzetközi jog magatartási szabályainak figyelmen kívül hagyásával folytatott tárgyalást. Azzal, hogy a miniszterelnökök nem ejtettek szót a magyar szlovák viszonyt terhelő vízlépcsőpert követő jogvita lezáratlan voltáról, lemondtak a művelt nemzetek által elismert jogelvekről, nem államférfiként, hanem politikusként viselkedtek.

Mi, anyaországi magyar állampolgárok vesztesei, a Szlovákiában élő magyar nemzetiségű szlovák állampolgárok és szlovákok nyertesei a nem államférfi módján egymással tárgyaló miniszterelnöki csúcstalálkozónak.

Ha szabad és modern állam az, amelyben a reális zöldek élnek, akkor jogunk van ahhoz, hogy a magunk szempontjai helyességéről a nemzetet meggyőzni próbáljuk.  

Juhos László
Reális Zöldek Klub, elnök  

    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.