2013. július 6., szombat 10:42

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. július 6., szombat (OS) - A KDNP következetesen tartja magát azokhoz a kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják. Ezek függetlenek attól, hogy milyen szexuális irányultsága van valakinek.

    A Pride felvonulás kapcsán hangsúlyozzuk, hogy a meleg büszkeség kifejezésének határa ott húzódik, ahol a felvonulók még nem sértik mások emberi méltóságát. Felhívjuk az LMBTQ közösség felvonuló tagjait és szimpatizánsaikat, hogy ne provokálják a velük nem tartó embereket, családokat és közösségeket. A szexuális beállítottságra való egyéni büszkeség szabadsága nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére sem. Alaptörvényünk mindenkinek jogot biztosít véleménye kifejezésére, de azt nem teheti mások sérelmére. Ezért ne űzzenek gúnyt a hagyományos értékekből, ne csúfolják a hívő embereket, mint sokszor tették azt a korábbi menetek során.
A Kereszténydemokrata Néppárt emlékeztet, hogy immár a Velencei Bizottság is elfogadja az általunk képviselt európai és keresztény értékrendet, amely a házasság intézményét két különnemű ember kölcsönös felelősség-vállaláson alapuló szeretetközösségének tekinti.  Ez összhangban van az európai normákkal és a többségi társadalom értékrendjével, ezért mindent megteszünk, hogy kiemelt támogatás segítse a családokat és a gyermekeket.

    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.