2013. július 16., kedd 04:22

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2013. július 16., kedd (OS) - A devizaadósok élethelyzetei: A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége (DÉSZ) 2408 interneten csatlakozott tagját szólította meg újra, hogy nyilatkozzon élethelyzetéről. Ezer választ követően lezárt a felmérés és az alábbi kép mutatkozik az ezerfős mintára 2013. II. negyedévére.

    Még fizet: 49 %. 90 napon túli elmaradása van: 24 %. Felmondták a szerződést: 16 %. Megjelent a végrehajtó: 5 %. Árverés előtt áll: 3 %. Végtörlesztett: 3 %. A statisztika értelmezéséhez tudni kell, hogy a  szövetségbe kizárólag az Interneten lehet jelentkezni és a tagságnak Facebook profillal is rendelkezni kell, így nem reprezentálja a devizahitelesek legszélesebb körét. A szövetség a kölcsönszerződéseiket bíróság előtt megtámadni - teljes semmisségre - kívánó, perképes devizaadósok joghoz juttatására szerveződött, még 2011. év végén. Azóta tagjai 12 pertársasági keresetet nyújtottak - 345 db kölcsönszerződést érintően - be. A DÉSZ, a legutóbbi kúriai döntést a közjegyzők és a végrehajtók megállítására igen kiválónak tartja. Máris szervezi - a pereken túl - a deviza-elszámolású kölcsönszerződésekből eredeztetett kényszer értékesítések blokkolását, tágabb értelemben véve a MORATÓRIUMOT - a perek zárultáig - tagjai számára. A szövetség fő célkitűzései: MORATÓRIUMOT! ELSZÁMOLÁST-ÚJRASZÁMOLÁST! KÁRTÉRÍTÉST! E célokat alapvetően a független bíróságok útján kívánja érvényesíteni, így minden erőszakos,rendszerellenes megmozdulástól elhatárolódik. Továbbiak www.devizaados.eu Tilk László Géza elnök
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.