2013. július 29., hétfő 18:59

JAVÍTÁS - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. július 29., hétfő (OS) -

Az SZDSZ állítása ellenére rendkívül távol állt a magyar szabadelvűség valóban nemes hagyományától, társadalompolitikában az 1968-as nihilista-anarchista diáklázadók méltó örökösei voltak, melyet gazdaságpolitikában a vadkapitalizmussal vegyítettek. A Kóka János által felügyelt és az SZDSZ-es káderek által félrevitt állami cégek esete valóban csak azt bizonyította számukra, hogy az "állam rossz gazda".

Az SZDSZ-es Molnár Lajos és Horváth Ágnes törekvéseiből csak a nép által eltörölt vizitdíj és korházi napidíj és a használhatatlan kórtermi széfek valósultak meg. Az OPNI bezárásával még sokszor veszélyes pszichiátriai betegek tömegét eresztették az utcára.

Azzal, hogy az SZDSZ a rasszista-antiszemita vádat kifordítva politikai fegyverként használva olyanokat is megbélyegzett, akik arra nem szolgáltak rá, megágyazott a valódi szélsőség előretörésének. A szabaddemokraták országlása következtében a liberalizmus szitokszóvá degradálódott, az esélyegyenlőség fogalma pedig kiüresedett a magyar köznyelvben.

Megélhetési jogvédőként az anyagi és politikai haszonszerzés jegyében gyakran használtak ki nehéz helyzetű kisebbségeket, például a romákat vagy pedig beteg embereket, ahogy a kábítószerfüggőket. Eközben a határon túli magyar kisebbségek kettős állampolgárságáról szóló gyászos emlékű 2004. decemberi népszavazás során a legvadabb, uszítóan demagóg, idegengyűlölő és egyúttal nemzetellenes propagandát visszhangozták.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)