2013. szeptember 3., kedd 09:11

A Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) közleménye
    Budapest, 2013. szeptember 3., kedd (OS) - Hazai találmányok bemutatása külföldön. A magyar találmányok külföldi elterjesztésének feltétele azok nemzetközi megismertetése.

    A magyar találmányok külföldi elterjesztésének feltétele azok nemzetközi megismertetése. Ehhez nyújtott segítséget a feltalálók világszervezete (IFIA). Négy magyar mezőgazdasági műszaki alkotás kapott díjmentes lehetőséget bemutatkozni az AGRO ARCA Nemzetközi Innovációs seregszemlén Dalmáciában. Két hazai találmány: Kálmán Dániel talajban kötött foszfátok felszívhatóvá tételét elősegítő agrokémiai eljárása, és a Szent István Egyetem kutatócsoportjának (Helyes Lajos és társai), paprika hasznos vegyületeit elválasztó és meghatározó módszere kategória győztes lett.
A Magyar Feltalálók Egyesülete jóvoltából Magyarország mindig aktív és sikeres szereplője volt nemzetközi találmányi kiállításoknak. A találmányi marketingre adott rendszeres állami támogatás megszűnt. Magyar találmányok mégsem fognak hiányozni a nemzetközi versenyekről, mert az IFIA budapesti központja finanszírozza az év hátralévő részében négy-négy magyar találmány külföldi szereplését a következő országokban rendezendő innovációs kiállításokon: Ukrajna, Horvátország, Lengyelország, Brazília, Németország, Dél-Korea és Szaúdi Arábia.
vedres@inventor.hu
    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.