2013. szeptember 6., péntek 15:11

Tankó Károly (Fidesz-KDNP) csabdi polgármester közleménye
    Budapest, 2013. szeptember 6., péntek (OS) - Csabdi Község polgármestereként tiltakozom a 2013. szeptember 5-én a www.hvg.hu.n megjelent, Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen - Galéria című cikkben feltüntetett hamis adatok miatt.

A cikk rossz hiszeműen azt a látszatot kelti, hogy Csabdiban Orbán Viktor miniszterelnök úr lányának közelgő esküvője miatt történtek útfelújítások.
Csabdi - Tükröspuszta Bicske és Csabdi irányából szabályszerű és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton felújítás, kátyúzás nem történt.

A cikkben említett út Csabdi külterületén lévő 010 hrsz-ú, közismert nevén Nagyegyházi út balesetveszélyes állapot sok gondot okozott a lakosságnak és így önkormányzatunknak is. Ennek a megszüntetése érdekében az út vagyonkezelőjéhez, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központhoz fordultam. Kezdeményeztem az út önkormányzati tulajdonba vételét. Mivel a tulajdonba vétel fenntartási kötelezettséggel is jár, ezért a Csabdi Képviselő-testület kifejezte azon szándékát, hogy a kérdéses utat csak úgy hajlandó önkormányzati tulajdonba átvenni, amennyiben azt a jelenlegi tulajdonos biztonságos közlekedésre alkalmas állapotba hozza. Rövid egyeztetés után szeptember elején megtörtént a veszélyes úthibák mart aszfalttal történő kitöltése és útra belógó faágak levágása.

A Tükröspuszta szabályos és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton (Bányaút) felújítás, kátyúzás nem történt.
A mai napon lépéseket teszek a helyreigazítás megindításáért.

Csabdi, 2013. szeptember 6.

Dr. Tankó Károly
Csabdi Község Önkormányzat