2013. szeptember 10., kedd 13:14

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2013. szeptember 10., kedd (OS) - Kövérnek mennie kell!

    Kövér László tegnap arról beszélt, hogy Magyarországon az Országgyűlés jogainak szűkítésére, és – ezzel párhuzamosan – a kormány hatalmának kiszélesítésére, egyfajta rendeleti kormányzás bevezetésére van szükség.

A magyar demokráciában a kormány a parlamentnek felelős. Megdöbbentő, hogy éppen az Országgyűlés elnöke kívánja a kormány jogkörét bővíteni a parlament jogkörének rovására.

Ez elfogadhatatlan a magyar törvényhozás elnökétől és egyenesen fenyegető annak a kormányzópártnak a vezető politikusától, amely párt az elmúlt három évben már bizonyította: nem riad vissza a hatalom központosításától, a demokratikus fékek és ellensúlyok felszámolásától és a magyar alkotmányosság felfüggesztésétől sem.

Kövér László már a 2010-es választások idején is demokratához méltatlan javaslatokkal hívta fel magára a figyelmet: akkor egyfajta választási cenzusról, pénzért visszaadható szavazati jogról fantáziált, most pedig, immár hatalomra kerülve, a miniszterelnöki kézi vezérlés intézményesítéséről beszél.

Ez a magyar parlamentarizmus elárulása – ilyen ember nem képviselheti a Magyar Országgyűlést sem itthon, sem a szabad világban. Kövér Lászlónak mennie kell!

Már senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy a 2014-es választásoknak mekkora tétje van: ellenzéki összefogásra van szükség, hogy Magyarország ne Európa legújabb diktatúrája legyen, hanem jogállam, ahol a szabadság szüli a rendet.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon,
az ellenzéki szövetség vezetői

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.