2013. szeptember 26., csütörtök 20:12

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. szeptember 26., csütörtök (OS) - Ismét ülésezett a korrupciómegelőzési civil kerekasztal a KIM-ben

A tárca szakértői beszámoltak a közszolgálati tisztviselők részvételével megvalósuló integritás tréningek eddigi tapasztalatairól. Szeptember elején megkezdődtek az egy - és a két és fél napos kormánytisztviselői, illetve vezetői tréningek: ezekhez kapcsolódóan a civil szervezetek részére a KIM már korábban két alkalommal tartott bemutató tréninget.

Az ülésen szóba kerültek a hamarosan induló antikorrupciós kommunikációs kampány elemei is. A civil szakértők fontosnak tartották, hogy a kampány segítsen felerősíteni a korrupció ellen fellépő állami szervezetekbe vetett bizalmat, vagyis az állampolgárok jobban bízzanak a bejelentéseik nyomán indult eljárások sikerében. Utolsó napirendi pontként a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló törvényhez benyújtott módosító indítványokról tartott ismertetőt a tárca szakértője.

Budapest, 2013. szeptember 26.

KIM sajtóosztály
    Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság