2013. október 11., péntek 13:53

A Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) közleménye
    Budapest, 2013. október 11., péntek (OS) - Európa egyik legjelentősebb nemzetközi találmányi bemutatóját tartották meg Varsóban, ahol a feltalálók világszervezetének meghívására és támogatásával magyarok is szerepeltek.

    Feltalálóink Varsóban két arany, egy ezüst és négy bronzérmet szereztek meg. Nádas Béla által feltalált kettős meghajtást lehetővé tevő erőátviteli szerkezet lett a mechanikai találmányok győztese.
A feltalálók világszervezete a varsói eseményhez kapcsolódva rendezte meg a kémiai találmányok második világversenyét, amelyet sikerrel szerepelt, és nagy szakmai feltűnést keltett Raisz Iván és fiának energetikai műszaki megoldása, amely egy kémiai átalakulás révén lehetővé tenné a felesleges villamos energia tárolását. Ez a megoldás a villamos energiát nem tervezhetően szolgáltató szélkerekek illetve napelemekhez kapcsoltan ajánlott.
A Kémiai Oszkár-díjat Lipkowski lengyel akadémikus kutatócsoportja nyerte a morfint jól helyettesítő fájdalomcsillapító feltalálásáért, amely különösen a rákban szenvedő betegek részére lesz előnyös.
Továbbiak telefonon: 06/209458078

    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.