2013. október 30., szerda 19:04

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. október 30., szerda (OS) - Ők már nem szavaznak! A hazáért, előre! Ebben a hitben küzdők közül százezrek adták életüket az I. Vh-ban, majd a Don-kanyarban és az onnan visszavezető keserves úton. Gyóni Géza így ír a háborúról: "Csak egy éjszakára küldjétek el őket; A pártoskodókat, a vitézkedőket...Akik fent hirdetik, hogy mi nem felejtünk,...Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket...

    Bármely párt és vélemény vezér által dicsért, vagy kritizált 2014. évi költségvetésről olvasok, nem akadok olyanra, ahol a 100. ÉVFORDULÓ okán hiányolnák az első Nagy Világégésre és az elesett honvédeinkre emlékező, a hadisírjainkat gondozó programokra szánandó adóforintokat. Ilyen önálló tétel egy évszázada nem akad a büdzsében. A HM tárca bugyraiban elrejtve az idén mindössze 6 mFt lett meghirdetve erre és más hagyományőrzéssel foglalkozó civil formációk számára, ami egy cseppnek is kevés a valós szükségletekhez képest. Verbálisan mindenkor, mindenhol prioritást élveznek eme aktualitások, de eddig még nem akadt EGYETLEN KÉPVISELŐ sem, aki egyéni indítvánnyal élt volna ez ügyben. A Krajczáros Alapítvány 7 esztendeje hiába szorgalmazza e célokat szolgáló évi (legalább) 300 mFt megjelenítését, amihez civilek pályázati úton férhetnének hozzá. Megalakult ugyan egy bizottság, amely a centenáriummal foglalkozik és a kormányzat berkeiben a 4 évre némi pénzösszeg is hozzá van rendelve az 1914-18-ra szóló emlékezetünket ébrentartó állami kommunikációhoz, rendezvényekhez,ám mindez elégtelen és leginkább nem a civileknek van szánva.
    
    Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.