2013. november 10., vasárnap 10:12

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2013. november 10., vasárnap (OS) - Az LMP vizsgálóbizottságot kezdeményez a NAV korrupciós botrány miatt - Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Lehet Más a Politika a NAV-ról megjelent információk miatt, amelyek szerint az adóhatóság   számos nagyadózónál szabotálta a vizsgálatokat. Az LMP a 2002-2013 közötti időszakot vizsgálná azok után, hogy az adóhatóság egy lemondott munkatársa a nyilvánosság elé állt egyes nagy hazai és multinacionális cégek kormányzat által támogatott adócsalása ügyében.

    Horváth András, a NAV lemondott munkatársa szerint a nagyobb hazai cégek és multik évente több, mint 1000 milliárd forint értékben csalnak adót, és ehhez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. Horváth András a Levegő Munkacsoport és a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a NAV-nál retorziók érik azokat a munkatársakat, akik fellépnek a korrupciós ügyek és a nagy adócsalók ellen.
    Az LMP hétfőn megkeresi a parlamenti pártokat és képviselőket, hogy a vizsgálóbizottság felállításához szükséges aláírásokat összegyűjtse.

Schiffer András
az LMP társelnöke

Vágó Gábor
az LMP frakció tagja
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.