2013. november 18., hétfő 17:46

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2013. november 18., hétfő (OS) - Közlemény az úgynevezett árfolyamgátról: A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének Elnöksége felhívja valamennyi tagjának és a sorstársaknak a figyelmét arra, hogy az úgynevezett árfolyamgát igénybe vétele cseberből vederbe kerülést jelent.

    Átmenetileg ugyan csökkentheti a havi törlesztési kötelezettségeket, ám a törvénytelenül felszámolt tartozás mértékét nem. Sőt! Magával a szerződésmódosítással jogvesztővé is válhat az adós arra nézve, hogy a későbbiek során bíróság előtt vitassa az elszámolás törvényességét. Egyébiránt a devizaadós alapvető érdeke az, hogy bíróság előtt megtámadja a kölcsönszerződést, annak teljes semmisségének bírói kimondatása érdekében, a jogerős ítéletet követően pedig, elszámoljon – szintén bíró előtt – igazságügyi szakértő közreműködésével, a bankkal. Az elszámolás eredményétől függően pedig, rendezzék a jogviszonyt, és a tartozást. Például más banktól felvett tisztességes forintkölcsönnel - a bíró által megállapított összeggel - kifizetheti a devizaadós az eredeti bankját. Továbbiak: www.devizaados.hu

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.