2013. november 25., hétfő 13:17

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. november 25., hétfő (OS) - Nemzetközi projekt keretében SMART Pont, azaz "okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak Budapesten,  2013. november 25.-én. A SMART Pont az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig.

    A kreativitás és az innováció számára kedvező környezet kialakítása hazánk és az Európai Unió versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen. Ezért tűzte ki céljául a 6 ország - Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - részvételével zajló i.e. SMART Európai Uniós projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparág, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat, működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kkv-k piaci helyzetének előmozdítását.

A projekt célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg a fenti három területen megvalósítani kívánt vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek.

Hazánkból a projekt intézményi partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), szakértői partnere pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

A SMART Pont megnyitásával egy olyan kompetencia központ jön létre Budapesten, amely speciális SMART képzéseivel segíti a személyes kompetenciák és készségek (kreativitás, stratégiai gondolkodásmód, problémamegoldás, kockázatvállalás) fejlesztését.
    Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.