2013. november 29., péntek 17:44

A Szentegyházi Gyermekfilharmonikusokért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. november 29., péntek (OS) - A Magyar Örökség díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia 2013 decemberében hangversenykörúton szerepel Magyarországon. A 150 fős székelyruhás gyermek énekkar és fúvós-vonós zenekar budapesti, tatai, pátyi és pécsi fellépéseire hagyományaihoz híven gyertyafényes adventi hangversennyel készül. A hangversenykörút részleteiről a www.fili.hu oldalunkon tájékozódhat.

    A Haáz Sándor zenetanár által megálmodott és létrehozott Gyermekfilharmónia elsődleges célja a hagyományőrzés, a magyar kultúra megóvása és közösségteremtés a muzsikaszó és az éneklés ereje által.

A Gyermekfilharmónia rendszeresen szerepel Erdély kis- és nagyvárosaiban, 1990 óta minden nyáron és télen külföldi, főleg anyaországbeli hangversenykörútra is utaznak. 2011. szeptemberében a Gyermekfilharmónia "Gyermekhangok Európáért" címmel koncertsorozatot tartott Európa nagyvárosaiban, és felléptek az Európa Parlamentben is.

Idén a Külügyminisztérium meghívására a Szentegyházi Gyermekfilharmónia adott ünnepi koncertet a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az Országházban, a Szent Korona előtt.

A hangversenykörút részleteiről a www.fili.hu oldalunkon tájékozódhat.

    Kiadó: Szentegyházi Gyermekfilharmonikusokért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.