2013. december 9., hétfő 13:43

A VÁLASZ Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. december 9., hétfő (OS) - A VÁLASZ Szövetség elítéli Istvánffy András, a 4K! elnökének provokatív, a legális droghasználat engedélyezését követelő fellépését. A nagypolitika jogtalanságaira adott polgári engedetlenségnek nem lehet a kábítószer a letéteményese!

    A könnyű drogok dekriminalizálása és hosszú távon a piaci alapokon történő értékesítése nem gyógyír a nagypolitika által a magyar társadalmon ejtett sebek kezelésére. Továbbra sincs egyértelműen bizonyítva az, hogy a drogkereskedelem liberalizációja egyre kevesebb szerhasználót eredményezne a drogtól mindinkább veszélyeztetett generációk körében. Márpedig a kábítószer-politikának elsődlegesen ezt a célt kell szolgálnia! Hiszen éppen a jelenleg is piaci alapon kapható legális szerek fogyasztása, különösképpen a túlzott alkohol és a nem előírásszerű gyógyszerhasználat a legnagyobb társadalmi problémák között szerepelnek hazánkban.

Kecskés D. Gusztáv, A VÁLASZ Szövetség elnöke kifejtette: "az illegális drogok fogyasztóit nem szabad bűnözőként kezelni, de ez nem jelenti azt, hogy a rosszat jónak, törvényesítendőnek tekinthetnénk, ilyen üzenetet nem szabad kommunikálni. Keresztényként a fogyasztókat igen is védeni kell és inkább a szabályozást kell életszerűbbé tenni azzal, hogy hatásos és védett rendszerbe kerüljenek a társadalmon belül.
    Kiadó: A VÁLASZ Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.