2013. december 10., kedd 21:36

A Közép Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. december 10., kedd (OS) - Az Emberi Méltóság Tanácsának tevékenysége a KEP rendezvényén

December 10-én ünnepelték a világon az Emberi Jogok Napját. Ezért tűzte ezen a napon vitára a Közép-Európai Club Pannonia (KEP) a beszámolót az Emberi Méltóság Tanácsa tevékenységéről Czeglédi József KEP ügyvezető elnök moderálásával. Szunai Miklós az Emberi Méltóság Tanácsa főtitkára és ifj. Lomnici Zoltán a Tanács Ifjúsági Bizottsága alelnöke érdekes, vitaindító előadásaikban konkrétan beszámoltak ez évi főbb tevékenységükről és 2014. évi terveikről. A Tanács az elmúlt három éves tevékenysége során sokat tett a szabadság- és kisebbségi jogok védelme, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű emberek érdekében. Ebben az évben rendszeresen foglalkoztak a szomszédos országokban élő magyarok helyzetével, különösen a Szlovákiában szankciókkal sújtott azon nemzettársainkkal, akik deklarálták magyar állampolgárságukat. Ez év novemberében a Tanács pert indított az Európai Parlament ellen is, december 5-én pedig felhívást intézett az ukrán kormányhoz a tüntetésekkel kapcsolatban, hogy tartsák tiszteletben az emberi jogokat. Nyáron nemzetközi gyermektábort szervezett Kerecsenden és Somogyváron kápolnát építettek. Az Emberi Méltóságért kitűntetést adományozták idén Törőcsik Marinak, Kányádi Sándornak, Jókai Annának, a határon túl élők közül Duray Miklósnak és Pásztor Istvánnak. 2014-ben kiemelt feladatuknak tartják a Kárpát-medencei együttműködés fejlesztését.

Kiadó: Közép Európai Club Egyesület