2013. december 12., csütörtök 10:42

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezetének közleménye
    Budapest, 2013. december 12., csütörtök (OS) - Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága a Szcientológia vallás történetének egyik mérföldkő jelentőségű döntését hozta meg.

    A Nemzetközi Szcientológia Egyház örömmel jelenti be, hogy az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága mérföldkő jelentőségű döntést hozott azzal, hogy a londoni Szcientológia Egyház kápolnáját törvényileg elismert vallásgyakorló hellyé nyilvánította. Nagyon örülünk, hogy a kápolnában mostantól minden angol szcientológus törvényesen köthet házasságot a család és a barátok körében.

A Legfelsőbb Bíróság e rendelkezése a vallás tekintetében az egyenlőség és a megkülönböztetés-mentesség elvét tartotta szem előtt, hogy a Szcientológia Egyház és hívői ugyanolyan jogokkal rendelkezzenek és elbírálásban részesüljenek, mint más vallások. Döntésével a Legfelsőbb Bíróság azt az irányt mutatta, hogy a vallást és a vallásgyakorlást olyan modern és átfogó módon kell meghatározni, hogy az magába foglalja a Föld népességének többsége által gyakorolt hitvallásokat.

A mai döntés együtt az ausztrál ítélőtábla 1983-as rendelkezésével, amely a Szcientológiát vallásként ismerte el, az Egyesült Királyság és Ausztrália legfelsőbb bíróságainak a vallás területén tárgyalt két fontos eseményét képviselik. Mindamellett, hogy a Szcientológia vallásos jellegét már a világ számos más országának bírósági és államigazgatási döntése is megerősítette.

A londoni Szcientológia Egyház szívesen lát mindenkit, aki vallásunk szabályainak megfelelő házasságkötési ceremóniát szeretne.

    Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.