2013. december 17., kedd 00:29

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. december 17., kedd (OS) - A Változó Világ Mozgalom meg van győződve: nem csak nagy kihívások, de nagy lehetőségek elé is nézünk. Kevés a remény, hogy a közelgő választások szellemileg termékeny időszakot hoznak ránk. Ennek ellenére, vagy éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy haszontalan politikai csatározások helyett sorsformáló eszmékre irányítsuk a közfigyelmet.

    A modern társadalmak minden képzeletet felülmúló technikai eszközökre tettek szert, de ezek jó része még hatékonyabbá, és még egészségtelenebbé teszi a hatalomkoncentrációt. Életfontosságú lenne elejét venni a további koncentrációnak, az eddig alakultat pedig – amennyire lehetséges – megbontani. Ezek a gondolatok nem újak, fontosságukat és aktualitásokat sokan, beleértve sok nemzetközi intézmény elismeri. Ugyanakkor szükséges világosabban megfogalmazni az új stratégiai célokat, szükséges impulzust adni az ezt szolgáló erőknek.

Nem kétséges, hogy legnagyobb adósságunk a közhatalom legrégebben megfogalmazott megosztásának dolgában alakult ki. Ma a közhatalom nincs megosztva törvényhozói és végrehajtói ágra, hanem kormányzó többségre és ellenzékre, minden vagy semmi alapon. Régi elv a bírói hatalom függetlensége is, állam és egyház szétválasztása is. Az elv régi és fennen hangoztatott, a valóság több mint aggályos.

És már itt vannak az új elvek és célok: szétválasztani államot és politikát, államot és nemzetet, államot és tudományt, államot és kultúrát, államot és fejlesztést. A sor folytatható, és folytatjuk.

www.valtozovilag.hu/felhivas
    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.