2013. december 17., kedd 11:38

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2013. december 17., kedd (OS) - A tisztességtelenül elvett pénz visszajár!

    Megértjük azokat, akik a Kúria devizahitel döntése után úgy érzik, hogy nem igazságszolgáltatás hanem jogszolgáltatás történt. Tanulmányozva a Kúria jogegységi határozatát a KDNP úgy látja, hogy a hitelesek még mindig jogosan visszakövetelhetik az egyoldalú kamatemelésekből és az árfolyamrés miatt rájuk rótt törlesztés növelését. A Kúria döntése a bankoknak ma kedvező, azonban - sajnálatosan - a legfontosabb kérdések megválaszolása elől a legfőbb jogi fórum ellépett: véleményünk szerint az egyoldalú kamatemelés és az árfolyamrés utáni összeg változatlanul visszajár.
A KDNP szerint a hazai devizahitelesek ügyében nem az Európai Bíróságnak kellene döntenie, hanem a szuverén magyar bíróságnak, amint az Horvátországban történt hasonló ügyben. Minden devizahitelest arra kérünk, hogy amíg a bíróság a nyitott kérdésekben dönt, vegyék igénybe az árfolyamgát védelmét, a hitelkönnyítést, és a törlesztő részletek csökkentését. Az árfolyamgátba való belépéssel senkinek nem vész el a bankokkal szembeni jogos követelése. Megértjük az adósok türelmetlenségét, de most az árfolyamgát védelme biztonságot nyújthat minden családnak. A KDNP családi csődvédelmi javaslata pedig aktuálisabb, mint valaha, bár a bírósági döntések késleltetik az elfogadását.

    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.