2013. december 18., szerda 20:02

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. december 18., szerda (OS) - Dunakanyar SMART Pont nyílt szerdán Szentendrén. Az "okospont" a térség 35 éven aluli fiataljait segíti vállalkozásaik fejlesztésében, üzleti ötleteik kidolgozásában és megvalósításában. A SMART Pontot Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Hadházy Sándor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere nyitotta meg.

    A SMART Pont az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig.

A kreativitás és az innováció számára kedvező környezet kialakítása hazánk és az Európai Unió versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen. - Ezért tűzte ki céljául a 6 ország - Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - részvételével zajló i.e. SMART Európai Uniós projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparág, a zöld gazdaság és az IKT, működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kkv-k piaci helyzetének előmozdítását.

A projekt célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg a fenti három területen megvalósítani kívánt vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek. Hazánkból a projekt intézményi partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, szakértői partnere a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.
    
    Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.