2013. december 31., kedd 18:11

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. december 31., kedd (OS) - MI LETT  SORSA a hadisírgondozás érdekében a 2014. évi költségvetéshez tett kezdeményezésünknek??? 2007-től évente szorgalmaztuk e kérdés orvoslását, ám az érintetteknek eddig teljes közönyébe ütköztünk. Ez év október 30-án az MTI-hez eljuttatott közleményünkre mindössze egyetlen ogy képviselő volt vevő. (http://os.mti.hu/hirek/91421/a_krajczaros_alapitvany_kozlemenye)

    Mint eddig a jövőben sem kívánunk pártharcokhoz kötődni, ám némi döbbenettel fogadtuk, hogy milyen kevesen támogatták a benyújtott egyéni képviselői indítványt. Vagyis a pártfegyelem nincs tekintettel, hogy jó ügyről van-e szó vagy felkarolásra érdemtelen a kezdeményezés. Mindez némi türelemmel kibogarászható a www.parlament.hu  portálról, ahol két módosítás is be lett adva ez ügyben. Az első módosító:
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=39&p_izon=12415&p_alsz=994  
A második:
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=39&p_izon=12415&p_alsz=159

A táblázat alján a dátumra kattintva név szerint meg lehet nézni, ki hogyan szavazott!!! A 2014-es büdzsé 1091 oldalából ( http://www.parlament.hu/irom39/12415/12415.pdf ) kiderül, HADISÍRGONDOZÁS jogcímen a HM tárcánál (XIII. fejezet - 57-59. oldalakon 8-as címnél) nem található önálló tétel. Az elmúlt évek tapasztalatai nyomán azonban tudható, hogy az ilyen célokra szánandó csekélyke összeg el van bújtatva. Hasonló a helyzet a külügyminisztérium bugyrainak áttekintésénél is...

    Kiadó: Krajczáros Alapítvány

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.