2014. február 2., vasárnap 10:56

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. február 2., vasárnap (OS) - PAKS KÉRDÉSE NEM LEHET NÉPSZAVAZÁS TÁRGYA !  A SZOCIÁLDEMOKRATÁK TÁMOGATJÁK A PAKSI BŐVÍTÉST Nyílt levél a Szociáldemokraták elnökétől

    Nyílt levél az MSZP, Együtt-PM és a DK döntéshozóihoz

Kedves Barátaim!

A Paksi Atomerőmű bővítésének kérdése nem a magyar demokrácia ügye és nem a civil társadalom felelőssége.

Pártunk 106 körzetben állított jelöltet és így politikai ellenfélként indulunk a 2014-es országgyűlési választásokon, ugyanakkor azt gondolom, felelősségünk közös abban, hogy az ellenzéki politizálás hitelét megőrizzük.

Arra kérlek benneteket, hogy ne csapjátok be a választókat és hagyjatok fel a Paks bővítését érintő népszavazási kezdeményezéssel.

Nem gondolhatjátok komolyan, hogy egy ilyen súlyú, Magyarország energiabiztonságát, külkapcsolatait, gazdasági helyzetét meghatározó komplex kérdést csupán feketén-fehéren, egy igen vagy egy nem válasz kiválasztásával lehet eldönteni.  Ez demagógia és súlyos felelőtlenség, mi több a választók becsapása!

Felelőtlenség a fukushimai tragédiával riogatni, hiszen annak a szörnyűségnek vajmi kevés köze volt egy évtizedek múlva megvalósuló beruházáshoz.  Felelőtlenség arról szónokolni, hogy a döntéssel távolodunk Európától. Ne keltsetek riadalmat!

A választópolgárok világos beszédet várnak, azt szeretnék tudni, hogy mi az álláspontja az ellenzéknek a bővítéssel kapcsolatban. Mi egyértelműen fogalmazunk: a SZOCIÁLDEMOKRATÁK támogatják a paksi beruházást, atomenergia-pártiak vagyunk és hisszük, hogy a bővítés stratégiája az ország javát szolgálja.
Mi igent mondunk a paksi bővítésre.


    Kiadó: Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.