2014. február 2., vasárnap 10:57

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. február 2., vasárnap (OS) - PAKS KÉRDÉSE NEM LEHET NÉPSZAVAZÁS TÁRGYA! A SZOCIÁLDEMOKRATÁK TÁMOGATJÁK A PAKSI BŐVÍTÉST  Nyílt levél a Szociáldemokraták elnökétől

    Egyetértünk abban, hogy a szerződés előkészítése, titkosítása, az egyezmény gyors aláírása elfogadhatatlan, az erre vonatkozó kormánypárti érvek hamisnak és demagógnak tűnnek.

Erre azonban nem az a megoldás, hogy az ellenzék ugyanolyan hamis, és demagóg érvekkel válaszoljon.  Paks bővítésének kérdése nem az utcán kell, hogy eldőljön, hiszen ez több mint politikai szimpátia kérdése. A szakmai, energiapolitikai, gazdasági és külpolitikai szempontokat nem lehet egyetlen kérdéssé leegyszerűsíteni.  

Kedves Barátaim!
Ha a választópolgárok azt látják, hogy a kormány iránt elvakult dühünkben ugyanolyanokká válunk, mint az a hatalom, amit le fogunk váltani, akkor nem csak hibázunk, hanem ostobák is vagyunk. Ne csapjuk be a választókat és követeljük közösen a legszélesebb szakmai egyeztetést!
Ne akarjunk a választók vélt vagy valós döntése mögé bújva megszabadulni a saját felelősségünktől ebben a hazánk jövőjét meghatározó kérdésben.  Nem ebben kell demokratának lenni, hanem a saját álláspont megfogalmazásában.

Mindenki tegye világossá egyetért-e Paks bővítésével, és a döntéséért vállalja a felelősséget. A választók világos és egyértelmű választ várnak tőletek, hiszen ez a kérdés sokkal komolyabb annál, minthogy látványos marketing események, tematizált utcai akciók szintjére süllyedjen.

Tisztelettel,

Schmuck Andor
        elnök

    Kiadó: Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.