2014. február 6., csütörtök 16:13

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara közleménye
    Budapest, 2014. február 6., csütörtök (OS) - Magánbiztonsági hátterű nemzetközi együttműködési megállapodások aláírására került sor a szegedi biztonságvédelmi klaszter új irodájában. Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter irodát nyitott Szegeden a Dózsa György utcában, ahol külföldi biztonsági cégek, szervezetek írtak alá együttműködési megállapodást január 29-én. A magyarországi Patent Holding a szerb Eurosecurityval kötött együttműködési szerződést, míg a klaszter az osztrák EURODET-tel, egy magánnyomozókat képző akadémiával ír alá kontraktust. A megállapodást szerb részről az Eurosecurity képviseletében Miroslav Milosevic írta alá, osztrák részről pedig Markus Schwaige.

    A rendezvény során Német Ferenc, az SZVMSZK elnöke kiemelte a határokon átívelő összefogás jelentőségét: nagy lépést jelent a szakmában, hogy hazai és külföldi cégek összefogva tudnak dolgozni, hiszen ebben a szakmában elengedhetetlen a külföldi kapcsolat. A szerb-magyar közös munkában rejlő lehetőségeket értékelve a felek hangsúlyozták: az uniós csatlakozás küszöbén álló Szerbia a pénzintézeti biztonság területén sokat tanulhat a magyar partnertől, különösen az EU-s szabványok betartását illetően. A résztvevők célul tűzték ki, hogy a klaszter a három érintett ország együttműködésére alapozva kezdeményezze a határon átnyúló magánbiztonsági munkát támogató szabályzók és a megvalósítások egységesítését; valamint az uniós szintű erkölcsi és anyagi támogatási lehetőségek kialakítását.

    Kiadó: Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.