2014. február 10., hétfő 07:55

A Rovás Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. február 10., hétfő (OS) - Nemzeti íráskultúránk, a rovásműveltség fejlődése az elmúlt néhány évben példa nélküli folyamattá vált, amely eddig önerőből, az egyre bővülő és egyre sokszínűbb rovótársadalom valós igényei alapján jött létre. Sajnos a közélet, a kultúrpolitika és általában véve az állam eddig tisztes távolságot tartott a jelenséggel kapcsolatban, de remélhetőleg eljött a változás ideje. Ezért a Rovás Alapítvány az alábbi levelet juttatta el a Magyar Országgyűlés parlamenti képviselőcsoportjai (Fidesz Jobbik, KDNP, LMP, MSzP), valamint az magyarországi média, illetve a világ magyar nyelvű sajtótermékei részére.

    Tisztelt Frakcióvezető Úr!
A rovótársadalom tagjaként és a Rovás Alapítvány képviseletében fordulok Önhöz, hogy a rovásműveltség érdekében végzett munkában közreműködését és támogatását kérjem, illetve hogy felajánljam szakmai tapasztalatainkat nemzeti írásunk megőrzésének, oltalmának és korszerű használatának elősegítésében. Az egyre bővülő rovótársadalom többsége ugyanis hisz abban, hogy a magyarok és őseik egymásra épülő írásrendszerei, a rovás íráscsalád, valamint a hozzá kapcsolódó rovásműveltség mind az egyetemes emberi, mind pedig a magyar kultúra közös öröksége. Ezért nemzeti írásunk kutatása, népszerűsítése, összmagyar jelképként való védelme és szellemi erőforrásként való korszerű használata is közös ügy.
    
    Kiadó: Rovás Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.