2014. február 11., kedd 11:28

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. február 11., kedd (OS) - A bíróság szerint a Dániel Péter elleni tüntetésen megtámadott magyar asszony a bűnös

    Gyors és meglepetést hozó ítélethirdetéssel zárult múlt csütörtökön a Tisza Istvánné elleni bírósági per. A bíróság döntése szerint a 74 éves asszony garázdaságban bűnös, míg az őt súlyosan bántalmazó, Dániel Péter köréhez tartozó tettest felderítetlenül és büntetlenül hagyták. Szimbolikus sikerként könyvelhető el azonban az, hogy a bűnjelként lefoglalt, a világot bejárt ereklyés magyar zászlót visszakapja Tisza Istvánné.
Tisza Istvánnét még 2012 májusában a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő Dániel Péter elleni tüntetésen egy ismeretlen férfi megütötte, miután a vád szerint állítólag az idős asszony a kezében tartott zászlóval fejen suhintotta. A férfit a rendőrök intézkedés nélkül elengedték, a 74 éves Tisza Istvánnét azonban előállították, rabosították, majd garázdaság vádjával bíróság elé állították.
A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódó per utolsó tárgyalási napján több tanú meghallgatására is sor került, akik közül többen be tudtak számolni a vádlott elleni erőszakról, azonban Tisza Istvánné állítólagos erőszakos cselekményét egyikük sem látta. A bíróság Gaudi-Nagy Tamás védő több indítványát elutasítva végül meghozta döntését. Nem adott lehetőséget a rendőrségi térfigyelő kamera felvételek manipuláltságával kapcsolatos aggályos szakvélemény helyett új szakértő bevonására, illetve további mentő tanúk kihallgatására.
    
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.