2014. február 11., kedd 11:29

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. február 11., kedd (OS) - A bíróság szerint a Dániel Péter elleni tüntetésen megtámadott magyar asszony a bűnös

    Ismert, hogy a perben a bíró elfogultságával kapcsolatos tisztázó kérdése miatt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd ellen a bíróság, egy ügyvéd és a fővárosi főügyész kamrai fegyelmi eljárást kezdeményezett az elfogultság megállapítása körében feltett védői kérdés miatt, amely arra is kitért, hogy a bíró zsidó származású-e. 2004-ben Grespik László ügyvéd ellen egy hasonló esetben az ügyvédi kamara már kimondta a védői büntethetetlenséget. A kamara egyelőre előzetes vizsgálatot folytat.
A bíróság bűnösnek mondta ki Tisza Istvánnét, ugyanakkor kifejezetten enyhe intézkedéssel szankcionálta, három év próbára bocsátást kapott, tekintettel az idős korára és a büntetlen előéletére. Korábban szabadságvesztés szerepelt a vádiratban, de a vádbeszédben már csak pénzbüntetést kért az ügyésznő, aki az ítélet után súlyosbításért fellebbezett, míg Gaudi a védence felmentését kérte. A tüntetés után bűnjelként lefoglalt magyar zászlót Tisza Istvánné visszakapja.
Részlet Tisza Istvánné utolsó szó jogán mondott beszédéből: "Nekem nem tetszik a kettős mérce, ezt ne csinálják, mert ellenséget szül, és nem lesz jó vége! Horthy Miklós felesége az én apósomnak a testvére, ezért is mentem ki a tüntetésre. És ha bántják a magyart, én százszor és ezerszer is kimegyek, mert elég volt már a magyar megaláztatásából."
    
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.