2014. február 21., péntek 15:07

Az MTVA sajtóirodájának közleménye
    Budapest, 2014. február 21., péntek (OS) -

    A közmédia folyamatosan beszámol az ukrán válság eseményeiről. A hírek szerkesztésénél forrásként használjuk mind az ottani ellenzéki véleményeket, mind a kormánypárti megszólalásokat, valamint a helyszínen dolgozó saját tudósítóink és a világ nagy hírügynökségeinek beszámolóit. A Kossuth Rádió csütörtöki 14.00-ás híreiben is több különböző forrásból szerkesztett hír hangzott el, köztük az orosz Russia Today televízióban és egy orosz napilap internetes változatában megjelent információk. A rádió hírműsoraiban ugyanakkor folyamatosan elmondunk más véleményeket is. A hírszerkesztőség nem fogalmazhat meg kritikát a különféle forrásokból beérkező beszámolókról.
    A Kossuth Rádiót több támadás érte a csütörtökön, egy alkalommal elhangzott híre miatt. A kritikát megfogalmazók figyelmébe ajánljuk, hogy kiragadtak egy darab hírt az egész napos hírfolyamból, miközben számos, más álláspontot tükröző forrás hírei is adásba kerültek, de ezekről hallgatnak.


    Kiadó: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
                sajtóiroda


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.