2014. február 27., csütörtök 20:19

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2014. február 27., csütörtök (OS) -

    A mai napon - 2014. február 27-én – súlyos választási bűncselekmény történt Siófokon. Az Élőlánc Magyarországért képviselőjelöltjétől, Dr. Léhmann György ügyvédtől elloptak 70 db, az országgyűlési képviselőjelölt választási indulásához szükséges - 560 magánszemély adatával és aláírásával kitöltött - ajánlóívet. Az ajánlóívek irodájában-, zárt helyiségben-, a táskájában voltak, amelyből más nem tűnt el.

Az ajánlóívek szigorú számadású, sorszámozott dokumentumok, melyek büntetési értékét a választási iroda 50.750 Ft/db-ban állapította meg, így a súlyos és visszafordíthatatlan választási hátrány mellett 3.552.500.- Ft értékű kár érte az Élőlánc Magyarországért pártot és képviselőjelöltjét.

Az ügyben Dr. Léhmann György délután 16 órakor feljelentést kívánt tenni a siófoki rendőrkapitányságon, ahonnan 20 perc múlva ennek hiányában kellett távoznia, mert nem volt rendőr, aki vállalta volna, hogy a feljelentését fogadja. Ezért az Élőlánc Magyarországért a Budapesti Rendőr-Főkapitányságon tette meg a feljelentést.

Különösen szomorú, hogy ez az eset éppen azzal a Dr. Léhmann György ügyvéddel történt, aki áldozatos munkával, ingyen képvisel több mint 800 devizahiteles családot.

Az Élőlánc Magyarországért álláspontja szerint nem egyszerű lopás, hanem előre megtervezett, szándékos bűncselekmény történt, mely súlyos figyelmeztető jel a mai magyar demokrácia állapotát illetően.

Élőlánc Magyarországért

    Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.