2014. március 10., hétfő 09:36

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. március 10., hétfő (OS) - Az LMP képviselteti magát a Székely szabadság napján

    A Lehet Más a Politika politikusai részt vesznek a Székely Nemzeti Tanács által Marosvásárhelyre meghirdetett Székely szabadság napján. A delegációt Takács Péter, a zöldpárt nemzetpolitikai munkacsoportjának vezetője és Vida Attila, az LMP országos választmányának titkára vezeti. A küldöttség erdélyi útja során találkozik a nagyenyedi RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezetének választott tisztségviselőivel.
Az LMP alapítása óta fontosnak tartja a nemzeti kisebbségek jogainak az európai normák szerinti tiszteletben tartását. A zöldpárt alapító okiratában szögezte le, hogy szolidáris a határon túl élő magyarokkal és támogatja a szomszéd államokban élő magyar közösségek önkormányzati törekvéseit. Valljuk, hogy a magyar állam és a magyar társadalom fontos feladata, hogy segítse a határokon túli magyarságot önazonosságának megőrzésében.

Az LMP támogatja Székelyföld területi autonómia iránti törekvését, ennek kifejezése volt az augusztus 20-án Csíkszeredán tartott kihelyezett országos választmányi ülés, illetve a párt részvétele a Székelyek nagy menetelésén is. A szubszidiaritás elvét és az európai szellemiséget követve a székely területi autonómia ügyét a zöldpárt az európai színtéren, a zöldek pártcsaládjában is képviseli. Az LMP meggyőződése, hogy Székelyföld területi autonómiája Magyarország és Románia közötti kétoldalú kapcsolatokat is tovább erősítené.

LMP Sajtó

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.