2014. március 23., vasárnap 22:10

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2014. március 23., vasárnap (OS) - A Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank közös együttese hamisan énekel a lakosságnak uzsora ügyben

    A devizahiteles magyar családok uzsorázását meddig engedi még a Magyar Állam ? -kérdezi az Egyesület elnöksége. Az Egyesület elnöksége szerint a hétvégi párt- és kormányzati szereplők figyelemfelkeltő megnyilvánulásai az uzsorázás ellen szóltak, de a tettek mást igazolnak. Falus Zsolt Ferenc (elnök) véleménye, hogy a Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank közös együttese, hamisan énekel a lakosságnak uzsora ügyben. A deviza alapú hitelezés uzsorás jellegét a banküzem működése és a hatályos jogszabályok alapján tényként kell kezelni. Az elnök nyomatékosan felhívja az MNB-nek mint pénzügyi felügyelet figyelmét, hogy létezik az 1997 évi XXX törvény a jelzálog-hitelintézetekről és a jelzáloghitelekről, melyből a deviza alapú ingatlanfedezetű szerződések uzsorás jellege következik, hiszen a bankok gyakorlata a jogszabályi rendelkezésekkel ellentétesen azokat mellőzve, uzsorás módon valósult meg !
    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.