2014. április 13., vasárnap 11:47

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2014. április 13., vasárnap (OS) - Folytatják a kultúraformálást a közösség lámpásai.613 látássérültet kutattak fel, 14 közösséget hoztak létre és 264 új társadalmi kapcsolatot létesítettek a közösség lámpásai – hangzott el a Vakok és Gyengénlátók Közép Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) csütörtöki projektzáró rendezvényén. Az EU-támogatásával most hivatalosan lezárt "A közösség lámpásai" program kulturális áttörést hozott, megváltoztatta a fogyatékos emberekhez való viszonyulást, így az egyesület a program folytatása mellett döntött.

    A lámpások tovább világítanak, folytatják kultúraformáló tevékenységüket - mondta Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke, aki annak ellenére, hogy népes hallgatóságának "A közösség lámpásai" projekt zárórendezvényén beszélt, leginkább a jövőről szólt. Az EU által csaknem 75 millió forinttal támogatott projekt menedzsere elmondta: a lámpások folytatják az érzékenyítést, a klub- és a programszervezést, tovább építik a konstruktív kapcsolataikat a projektben részt vevő önkormányzatokkal, és részt vesznek a helyi esélyegyenlőségi programok kidolgozásában, életszerűvé tételében az egyesület magas szintű szakmai támogatásával. Elköteleztük magunkat a folytatás mellett, mert a projekt megváltoztatta a fogyatékos emberekhez való viszonyulást; ilyen jelentős eredményt ezen a területen nagyítóval sem találunk – mondta Fodor Ágnes.

A teljes cikk megtekinthető az alábbi linken:
http://www.vgyke.com/hirdetmeny/folytatjak-a-kulturaformalast-a-kozos seg-lampasai/
    
    Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.