2014. április 15., kedd 18:01

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság közleménye
    Budapest, 2014. április 15., kedd (OS) -

    A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a hazai gyógyszerészet legnagyobb hagyománnyal rendelkező szervezete alapításának 90. évében, április 10-12. között rendezte jubileumi kongresszusát, az MTA elnökének fővédnökségével. A kongresszus mottója: "Megőrzött hagyományok – harmadik évezredi kihívások" utal arra, hogy változnak a gyógyszerészeti hivatással szembeni szakmai és társadalmi igények, amelyekhez való  alkalmazkodás elengedhetetlen.

A gyógyszerészeti tevékenység sokszínűségének megfelelően a gyógyszerkutatás és fejlesztés, a járó és fekvőbeteg gyógyszerellátás és az oktatás eredményeivel és kihívásaival foglalkozott a program. Áttekintették a modern gyógyszerkutatás stratégiáit és új technológiáit, foglalkoztak a gyógyszerfejlesztés aktuális kérdéseivel, (nanotechnológia alkalmazása a fehérjegyógyszerek fejlesztésének nehézségei). A gyakorlati gyógyszerészet néhány izgalmas témája –gyógyszerbiztonság, hamisítás, helyettesítés, gyógyszerelési kockázatok és az internet szerepe a betegek informálásában - megvitatásra került.

Gyógyszergyártó cégek – Richter, Roche, TEVA, Pfizer – is megjelentek szimpóziumokkal a programban.  

A pre-kongresszusi workshop témája a Quality by Design volt. A poszt-kongresszusi gyakorlat-orientált tréningek témái a tanácsadás mentális betegségben szenvedőknek, halmozott gyógyszeralkalmazás elemzése, és a kórházi magisztrális gyógyszerkészítés problémái voltak.

A kongresszuson jelen voltak a nemzetközi gyógyszerésztársaságok képviselői.


    Kiadó: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.