2014. április 17., csütörtök 11:56

A Magyar Hemofília Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. április 17., csütörtök (OS) -

    Az Európai Hemofília Hálózat szakmai ajánlása megerősíti: a vérzékeny betegek ellátása nemcsak a hematológusok feladata. Olyan szakmai csapatra van szükség, amelyben ortopéd sebész, gyógytornász, fogorvos-szájsebész, hepatológus, fertőző betegségekkel foglalkozó infektológus és pszichológus is dolgozik.

– Valódi hemofília központokra van szükség. Ez nem azt jelenti, hogy új épületeket kell építeni vagy kizárólag a vérzékeny betegekkel foglalkozó szakembereket foglalkoztatni, hanem olyan szakmai hálózatot kell kialakítani, amely révén az ország minden részében fordulhatnak a vérzékeny betegtársaink olyan orvosokhoz, akik kezeltek már hemofíliás betegeket, ismerik a betegség sajátosságait, s érdemben tudnak tenni az életminőség javításáért – érvel Varga Gábor.

Hozzáteszi: Magyarországon az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak köszönhetően a vérzékeny betegek hozzájutnak azokhoz a faktorkészítményekhez, amelyek révén közel teljes életet élhetnek. A szakmai ellátóhálózat megszervezése a gyógyszerköltségekhez képest nem igényel jelentős anyagi ráfordítást, mégis nagy előrelépést hozhatna a veleszületett gyógyíthatatlan vérzékenységgel élők életminőségének javításában.


További információk:
A Magyar Hemofília Egyesületről, a vérzékenységről, az április 17-i Hemofília Világnapról: www.mhe.hu
Sajtóinformációk és interjúszervezés: B. Papp László sajtószóvivő – (0630) 261-8789

    Kiadó: Magyar Hemofília Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.