2014. április 17., csütörtök 20:14

A Külügyminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2014. április 17., csütörtök (OS) - A munkareggeli követően Martonyi János beszédet mondott a francia Nemzetgyűlésben, a Francia-magyar Baráti csoport és a párizsi Magyar Nagykövetség által közösen szervezett konferencia megnyitásaként. A "Magyarország, Franciaország és Európa - mérleg és kilátások" című rendezvény a 2004-es bővítést követő időszak tapasztalatit tekintette át, s a magyarországi politikai, gazdasági változásokat, a kétoldalú kapcsolatok fejleményeit egy szélesebb, európai kontextusba helyezve vizsgálta.

    A miniszteri beszédet követő kerekasztalban felszólalt Jaean-Dominiques Giuliani, a Robert Schuman Alapítvány elnöke, Pierre Yves Le Borgn, a külföldön élő franciák parlamenti képviselője, Razzy Hammady szocialista képviselő, Novák Katalin frankofón ügyekért felelős miniszteri biztos és Becsey Zsolt külgazdasági koordinátor. A kerekasztalt Rudy Salles, a baráti csoport elnöke, és Trócsányi László párizsi magyar nagykövet vezették. A mintegy 70 fős hallgatóság politikusokból, egyetemi tanárokból és kutatókból, jogászokból és diplomatákból állt, emellett képviseltették magukat a hazánkban jelen lévő fontosabb francia vállalatok is.


------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.