2014. április 17., csütörtök 23:15

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2014. április 17., csütörtök (OS) - Budapesten tanácskoztak Közép-Európa fiatalok vállalkozásfejlesztésével foglalkozó szakértői

    Az i.e. SMART európai uniós projekt keretében kedden a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) nemzetközi konferenciát tartott, melyen hat közép-európai ország szakértői bemutatták a fiatal vállalkozókat támogató innovatív módszereket és technikákat. A projekt vezetés részéről Stuart Simpson a bécsi Europa Büro képviselője gratulált a BVK elmúlt féléves munkájához és a létrehozott kompetencia-központ hálózathoz. Kiemelte, hogy a projekt után is számít az együttműködésére. Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke elmondta: a kkv-k a hazai GDP több mint felét adják, a munkavállalók közel háromnegyedét foglalkoztatják. Ezért Európa és Magyarország gazdasága is elképzelhetetlen a kkv-k, különösen a fiatal vállalkozók dinamizmusa nélkül. Az egyik legnagyobb kihívás, hogy hogyan lehet egyszerre a foglalkoztatást bővíteni és a demográfiai problémákban is előrelépni. A fiatalok foglalkoztatási rátájáról elmondta, hogy hazánkban már a válság előtt elkezdődött a csökkenés, de az elmúlt három évben ezt sikerült megállítani, és már közelíteni tudtunk az európai átlaghoz. Szalai Piroska és Stuart Simpson előadásai után a magyar partnerek bemutatták eddigi eredményeket, továbbá az általuk kifejlesztett innovatív képzés módszertanát. Délután a start-up-ok számára olyan fontos témákban kezdődtek szakmai műhelybeszélgetések, mint online marketing, hírnévmenedzsment és vállalkozói etika.

    Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.