2014. április 18., péntek 12:40

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. április 18., péntek (OS) - Nagyszerűen sikerült a V4 nemzetközi tábor: a Nemzetközi Visegrádi Alap pályázatát - egy, a V4 országok részvételével megvalósuló diáktábor, a "V4-tábor: Kultúrák találkozása" megrendezésének támogatására 2013-ban nyerte el a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

    Az Alapítvány meghívásos pályázat keretében választotta ki a táborozókat: a kecskeméti Katona József Gimnázium hattagú csapatát "Rubik’s Cube is Cast" és a szolnoki Varga Katalin Gimnázium négy diákját "Our Hungary" pályamunkáit díjazva. A pályázat nyertesei egyhetes zánkai nemzetközi diáktáborba utaztak a visegrádi országok nyertes csapataival - a lengyel Lubartow-i Piotr Firlej Középiskola, a szlovák Javorová 16 Gimnázium és a cseh Hladnov Középiskola diákjaival - együtt, ahol számos programon, interaktív foglalkozáson vettek részt.

A táborban a fiataloknak lehetősége nyílt egymás országának, kultúrájának megismerésére és saját országuk kincseinek, szokásainak, emblematikus személyiségeinek, hőseinek bemutatására játékok, közös kultúra-térkép összeállítása során, de barátkozhattak egymással a kirándulások, valamint autentikus ételek készítése közben is.

A tábor végén a résztvevők elhatározták, hogy a jövőben is tartanak egyhetes turnusokat egymás országában, a magyar helyszín legközelebb is Zánka lesz. A következő tábor rendezését Csehország vállalta.  

    Kiadó: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.